Kako zaštititi telefon od fizičkih oštećenja?

Kada kupite nov telefon ,često se dešava da potraje nekoliko dana dok  ne podesite sve što je potrebno (poštu, internet,aplikacije,igrice…). I tako razmišljajući o tome, zaboravite koliko je važno da telefon zaštitite na pravilan način od padova, udaraca, ogrebotina tj. fizičkih oštećenja.

Evo par saveta kako to uraditi na najbolji način:

Prva i najosnovnija stvar jeste da se preispitate koje su šanse da se telefon oštetiti u toku vaše svakodnevne upotrebe istog. Korisnici većinu svog vremena provode na poslu ili u školi (fakultetu) i u zavisnosti od opisa posla kojim se bave treba  da zaštitite svoj telefon. Ako se bavite poslom koji je vezan za prodaju, ugostiteljstvo  onda je rizik od padova i oštećenja od prljavih ruku jako mali. U takvom slučaju treba gledati da se sačuva telefon, a da se ne izgubi dizajn koji je proizvođač namenio telefonu.

Shodno tome, preporučujemo  futrole na preklop (Bi-fold,flip cover). U pitanju je maska koja ima preklop sa strane za ekran i telefon se ubacuje u silkonsku futrolu. Futrola na preklop čuva zadnju stranu telefona i ekran. Veoma su elegantne i proizvode se za većinu poznatih modela, u vise različitih dezena i drugačijih materijala (platno, koža, silikon…)

 

Ako ste korisnik kod kog su šanse za oštećenja veće, onda trebate dobro obezbediti telefon zaštitom.

Ako se bavite poslom ili je situacija takva da nemate stalno čiste ruke, da je prašina često prisutna ili da su Vam ruke vlažne, možda Vam je potrebna silikonska zaštita u kombinaciji sa zaštitnom folijom za ekran. To je srednji nivo zaštite i štiti telefon od padova sa manjih visina. Folija je tu da pokupi sva oštećenja na sebe ali i da smanji šanse za grebanjem ekrana.

Ako se bavite extremnim sportovima ili poslom gde su velike šanse da Vam telefon ispadne, onda je potrebno da maximalno obezbedite Vaš telefon ili kupite telefon koji je otporan na padove , vodu, prašinu…. Problem kod takvih telefona je to što im je specifikacija uglavnom standardna a cena visoka za takvu konfiguraciju.

U ovakvim slučajevima zaštitna folija neće mnogo pomoći pri zaštiti ekrana tako da u ovom slučaju naša preporuka su zaštitna stakla za ekrane (tempered glass). Zaštitna stakla ne daju da se ekran ošteti ili polomi.I mala je verovatnoća da će se prilikom pada oštetiti ekran.Bitno je da telefon ne padne sa visine više od 1.5 metra.

Zaštitna stakla se prave u više nivoa zaštite- otpornosti na udarce (3D,4D,5D…) od čega i zavisi cena istog.

Pored zaštite ekrana potrebno je da zaštitite telefon  dobrim i kvalitetnim aluminijumskim ili plastičnim futrolama (case). One su dizajnirane da apsorbuju vibracije pri udarcu ili padu i na taj način sačuvaju spoljašnost i unutrašnjost telefona.

 

Na kraju je zaključak da je jeftinije kupiti dobru i kvalitetnu zaštitu za telefon , nego plaćati skupe popravke za zamenu lcd-a ili touchscreen telefona.

Svu potrebnu opremu za telefone po najpovoljnijim cenama i savet o kupovini možet naći OVDE.

 

 

Write a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *