Legalizacija i Licenciranje softvera

 
Kao podrška akciji promocije legalnosti software-a, Microsoft pruža različite mogućnosti za nabavku Windows operativnog sistema i drugih programa, za pravna lica u Srbiji.

Ukoliko niste kupili legalan operativni sistem zajedno sa računarom, možete da ga legalizujete na sledeće načine:

GGK – pojedinacna kupovina licenci  Svaka licenca je vezana za računar na kome se instalira.

GGW SMO – Windows 7 Pro – jednokratna kupovina licenci u trajno vlasništvo pravnog lica, sa pravom korišćenja prethodne verzije operativnog sistema (ugovorom se kupuje Windows 7 Pro, uz mogucnost korišcenja i prethodnih verzija Windows-a). Svaka licenca je vezana za računar na kome se instalira.

FPP – pojedinacna kupovina licenci, isključivo Windows 7 verzije. Licenca je prenosiva.

 

Ukoliko posedujete legalan operativni sistem (Windows), ostale licence možete nabaviti na sledece načine:

OVS program – Open Value Subrscription – potpisivanjem ugovora o iznajmljivanju licenci na tri godine (Win Upgrade, MS Office, serveri, aplikacije …). Plaćanje se vrši u godišnjim ratama. Namenjen pravnim licima koja imaju 5 i više racunara.

OLP program – Open License Program – jednokratna kupovina licenci u trajno vlasništvo pravnog lica, putem ugovora.

OLV program – Open Value License – potpisivanjem ugovora o trajnoj kupovini licenci, plaćanjem u 3 rate, tokom 3 godine.

FPP/PKC – pojedinacna kupovina licenci, namenjena prevashodno kupovini Office paketa.

 

Ako koristite uglavnom Word, Excel, PDF,Internet a legalizacija sa MICROSOFT licencama Vam je skupa rešenje je neka od  LINUX distribucija (UBUNTU,SUSE,MINT…)  sa alternativnim programima  koji rade isto ili veoma slično kao i sam Windows i njegovi programi.

Najvažnije od svega je to sto je LINUX besplatan i potpuno legalan.

Ukoliko imate potrebu za WINDOWS operativnim sistemom može se napraviti i kombinacija WINDOWS i nekih OPEN SOURCE aplikacija.

Tako da kupite samo licencu za WINDOWS operativni sistem a za ostalo koristite besplatne aplikacije koje Vam zamenjuju Word,Excel……..

Ako imate bilo kakvo pitanje ili nedoumicu javie se a mi ćemo naći pravo rešenje za Vas!