WINDOWS 8

Još uvek je teško reći da li je Windows 8 promašaj poput Viste, jer Microsoft ne izlazi sa novijim rezultatima njihove prodaje, ali ekipa iz Redmonda i dalje veruje kako je samo pitanje dana kada će doživeti veliku eksploziju, najviše zbog sve većeg broja novih tableta uz koje će se isporučivati.

Tako je Sanket Akerkar, direktor Microsoft India, izjavio kako očekuje da će Windows 8 postići znatno bolje rezultate u Indiji kroz idućih nekoliko meseci, s obzirom da se priprema izlazak mnoštva novih uređaja koji će krenuti u prodaju.

„S brojem lansiranja Windows 8 tableta u martu, mislim da ćemo videti znatno veći napredak“, izjavio je Akerkar za indijski The Times. „Još uvek se nalazimo u ranim danima, a na tržištu se tokom novembra, decembra i januara nalazio mali broj tableta“.

Inače, procenjuje se da Android u Indiji drži oko 88 posto mobilnog tržišta, a iOS 10%, dok je po 1% ostalo Windows-u i BlackBerry-u. Brojke ukazuju da će Microsoft imati jako težak zadatak da preotme deo tržišta dvojici najjačih mobilnih igrača, ali s druge strane, postoji i veliki potencijal za napredak, pa svaki procenat koji tableti na Windows-u 8 „otmu“, može javnosti biti prikazivan kao 100-postotno povećanje udela. Zanimljivo je kako se u poslednje vreme sve manje komunicira u vezi tržišta desktop PC-a.

Microsoft nije objavio nikakvu novu informaciju o prodaji Windows-a 8, ali prema starijim informacijama, nakon dva meseca od lansiranja prodali su oko 60 miliona kopija.

S obzirom da se u poslednje vreme sve više očitava nezadovoljstvo prodajnim rezultatima proizvođača Windows RT tableta, sada se sve nade polažu u „osmicu“, kojoj će sigurno malo pomoći izlazak nove verzije ili bolje rečeno velike nadogradnje Windows Blue, koja bi možda mogla malo udobrovoljiti PC tradicionaliste koji još uvek ne mogu prihvatiti „filozofiju mobilnih telefona“, pa se stoga ne obaziru previše ni na neosporni tehnološki kvalitet Windows-a 8.

Write a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *